Jól szerepeltek a Peugeot-ok az Év Női Autója választáson

Jól szerepeltek a Peugeot-ok az Év Női Autója választáson

Az idén 11. alkalommal kiadott Év Nemzetközi Női Autója (Woman’s World Car of the Year) díj egyedülálló, női szakújságírókból álló nemzetközi zsűrije kiválasztotta a 9 versenykategória győzteseit.

A Peugeot 208 a legjobb városi női autó díjat, Az új Peugeot 2008 pedig a legjobb női városi SUV díjat nyerte el. 2009-ben megalapított Nemzetközi Év Női Autója díj zsűrije, 50 autószektorban jártas hölgyből áll, akik 5 kontinens 35 országát képviselik. A kiválasztás első körében minden kategóriában három döntős modellt választottak. A szavazás második köre után a Peugeot 208-at emelte a zsűri a legjobb városi autó kategória élére, megelőzve a Toyota Yaris-t és a Honda Jazz-t.

A 2020-as Év Autója díj nyertese, amely már 24 további nemzetközi díjat zsebelt be, a kisautó, azaz B szegmens kellős közepébe „talált” és gyorsan sikermodell lett a Peugeot palettán. Atletikus kiállása és kifinomult formaterve jól beleillik a Peugeot márka prémium törekvéseibe. 2021. január végéig 265 000 példányban talált gazdára világszerte, ami remek eredmény, hiszen alig másfél éve van jelen a járvány sújtotta piacon.

Előkelő és egyedi megjelenésével a Peugeot 2008 szintén jól beleillik a márka aktuális arculatába, úgy hogy mindemellett önálló egyéniséggel is bír. A jó kiállású autó stílusa erős és figyelemfelkeltő.Január végével 203.000 darab Peugeot 2008 talált gazdára világszerte a 2020 elejei bevezetés óta, ami szintén kiváló eredmény az új modell esetén.

A Peugeot 208 és a Peugeot 2008 modellek már a márka elektrifikációjának jegyében születtek, mivel egyaránt elérhetőek hagyományos benzines, dízel, illetve teljesen elektromos meghajtással is. A két modell díjazásakor az alábbi szempontok döntöttek a két Peugeot modell mellett: biztonság, komfort, technológia, kapcsolódási lehetőségek, ár-érték arány, környezeti lábnyom és design. A két kategórianyertes Peugeot modell versenyben van az abszolút „Év Női Autója” díjért is, amelyet stílszerűen március 8-án, Nőnapon ítélnek oda az idei nyertesnek.

Forrás