Nyári Plázs a Rómain

Nyári Plázs a Rómain

Ismét nyitva a budapestieknek és az ide érkező turistáknak a Római-parti Plázs. Az immáron harmadik nyarát köszöntő fürdőhelyen augusztus 20-ig élvezhetik ingyenesen a napozás és a vizes élmények sorát a látogatók.

 

A legendás Római-part, amely Budapest III. kerületének részeként a Duna jobbpartján, Budakalász és az Újpesti vasúti híd közötti területen található, tradícionálisan a Duna-parti vizes élmények fellegváraként ivódott a fővárosiak emlékezetébe. Más kérdés, hogy amíg a „Római” már a XIX században, a Duna akkor még tiszta és nagy hajóktól mentes vízének köszönhetően a budai vízi élet felkapott központja volt és utána is hosszú ideig megőrizte ezt az adottságát, mára már árnyéka egykori önmagának. Így már az is öröm, ha egy kis területen szabadstrand várja a fürdőzni akarókat.

 

 

 

 

 

 

Fotó: facebook.com Római szabadstrand

Ezért is jó hír, hogy idén nyáron ismét megnyílt az a Duna-parti fürdőhely, a Római-parti Plázs, ahol a látogatók színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. Fürdeni a mostani szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség a nyitvatartási időben, vagyis reggel 10-től este 7 óráig.

Fotó: Óbuda.hu

Miközben a Római-parti Plázsnál a vízminőség ellenőrzése folyamatos, a plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik és a területen az éjszakai őrzés is biztosított, a vízi élmények biztonságáról a vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik.

Meichl Gréta

Forrás