A Mentes Hentes tisztán a régi ízeket idézi

A Mentes Hentes tisztán a régi ízeket idézi

 

Klasszikus sonka, ízletes kolbász, kenőmájas, párizsi – szinte adalékmentesen. Ezt a cél tűzte maga elé Babuk Tibor a verőcei Tibesz-hús alapítója, aki az elmúlt években folyamatosan bővítette kézműves húsüzemének választékát.

 

Arról, hogy mi számít Magyarországon „mentesnek”, vagyis adalékanyag menetesnek mást gondol a fogyasztó és mást a jogszabály. Babuk Tibor ezért használja a „szinte” meghatározást azokra az ízletes termékeire, amit a fogyasztók, a természetes összetevőket látva teljesen adalékmentesnek tartanak. A felesleges adalékanyagokat, íz- fokozókat, glutént, tejet és szóját nem tartalmazó, kizárólag GMO mentes magyar húsokból készülő különlegességeket készítő Tibesz-hús, most új fejezetet nyitott azzal, hogy a Mentes Hentes webáruház elindításával már nemcsak Duna-kanyar környékén járó bennfentes gourméknak szól, hanem mindazoknak, akik Magyarország bármely szegletében jó minőségű, ízletes, mentes húskészítményekre vágynak. Ezért nem véletlen az se, hogy a Tibesz Hús termékei ma már számos delikát és prémium kategóriás étteremben, szállodában is megtalálhatók.

Már csak azért is, mert az egészséges és tudatos táplálkozás iránt érdeklődők, valamint az ételallergiákkal küzdő fogyasztók számának növekedése új lehetőségeket teremtett a tiszta, adalékanyag-mentes élelmiszerek piacán. Ezt a piaci részt célozta meg a Tibesz Hús. A Verőce szívéből indított családi vállalkozást, Babuk Tibor azzal a szándékkal hívta életre, hogy bebizonyítsa: a minőség és a hagyomány tisztelete még a mai világban is versenyelőnyt jelent.

A cégvezető újító szándéka már akkor megmutatkozott, amikor a hentes szakmát tanulta, majd 2011-ben, a Duna-kanyarban, azzal a céllal alapította meg családi vállalkozását, hogy a hústermékek piacán egy új irányt képviseljen. A gyorsan fejlődő vállalkozás 2016-ra már az Európai Uniós előírásoknak megfelelő, olyan korszerű üzemet hozott létre, amelyben a hagyományos magyar húskészítmények mellett a Babuk Tibor kreativitásához kötődő újfajta termékek is megszülettek. Ezek közé tartozik a pisztáciás felvágott, a Gladiusz borsos szalámi, vagy azok a zsírjában sült különlegességek, amelyekkel Babuk Tibor – akit barátai csak “Tibesz”-nek becéznek – a mai kor fogyasztói igényeihez igazította a hagyományos recepteket.

És miközben a vállalkozás a minőségre és a frissességre helyezi a hangsúlyt, a fenntarthatóságot és az őshonos magyar állatfajták értékeinek megőrzését is fontosnak tartja. Ennek jegyében született meg az a Tibesz Őshonos Termékcsalád, amely mangalica, szűrkemarha és bivaly húsból készült, különleges ízélményt nyújtó termékekkel gazdagítja a magyar gasztronómia palettáját. Azzal a meggyőződéssel, hogy az etikus állattartásból származó, gondosan válogatott alapanyagokból elkészített Őshonos termékcsalád olyan különleges ízeket varázsol az asztalra, ami a legkifinomúltabb ízlésű ínyencek elismerését is elnyeri.

Érsek M. Zoltán

Forrás