Villáminterjú a terasznyitásról – aki válaszol: az Eventrend Group két tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor

Villáminterjú a terasznyitásról – aki válaszol: az Eventrend Group két tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor

Az Utazó magazin a teraszok megnyitása kapcsán kérdezte meg az érintetteket arról: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: az Eventrend Group két tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor.

– Hogyan tervezik a nyitást?

– A teraszok nyitásának napján, ha az időjárás engedi, akkor fogadja a vendégeket a Cziniel Cukrászda, a Kossuth téri Séf Asztala, a hétvégére pedig megnyit a római part kultikus helyének, az Evezős Sörkertnek a teljes teraszhelyisége és a Samantha is a Millenáris Parkban. A teraszok nyitvatartása igazodik az adott egység nyitvatartásához, a Czinielben például 8 és 20 óra között, az Evezősben jellemzően 12 és 21 óra között fogadjuk a vendégeket. Az esti nyitvatartáshoz most még sajnos nincs elég magas hőmérséklet, így sokkal inkább a napközbeni fogyasztás lesz a jellemző a melegebb időjárás beköszöntéig.

A többi bakancslistás Eventrend Group egységgel, a New York Kávéházzal, Gundel Étteremmel, Spoon the boat-tal, Bagolyvárral, Brklynnal, Fakanál Étteremmel, Royal Guard Caféval, Parlament Caféval megvárjuk a beltéri nyitási lehetőségeket és a kereslet, sok esetben a turisztikai kereslet részleges visszatérését, amikor a belterek a teraszokkal együtt tudnak majd megnyitni.

– Milyen higiéniai szabályokat vezettek be?

– Amik törvényileg kötelezőek lesznek, azokat maximálisan betartjuk, vélhetően a fogyasztáson kívüli maszkviselés és az asztalok közötti megfelelő távolság megtartása ilyen lesz. A személyzetünk pedig folyamatosan maszkot visel, fertőtleníti a kezét és vendégek által gyakran megfogott tárgyakat, emellett fertőtlenítő pontokat tervezünk kihelyezni.

– A személyzet hány százaléka tud dolgozni?

– Az adott egység teljes – sok esetben a megmaradt – személyzete tud majd dolgozni, így ahol nyitunk, ott száz százalékban készen állunk majd.

– Milyen lesz a választék a megszokotthoz képest?

A megnyitó egységek a normál, megszokott kínálatot nyújtják majd a vendégeknek.

– Hogy alakulnak majd az árak a tavalyi vagy az online tarifákhoz képest?

– A tavalyi árakhoz képest érdemi növekedést nem tervezünk, maximum az infláció, a költségnövekedés beépítését az eladási árakba.

– Mekkora vendégseregre számítanak?

Ha az időjárás kedvező lesz és a teraszokon kellemes lesz tartózkodni, ücsörögni, akkor nagy rohamra. Ha a mostanihoz hasonló csípős, szeles idő várható, akkor mérsékeltebb érdeklődést prognosztizálunk.

émz

Forrás