Wellness, kényelem és odaadó vendégszeretet. Hotel Carbona Thermal Spa, Hévíz.

Wellness, kényelem és odaadó vendégszeretet. Hotel Carbona Thermal Spa, Hévíz.

Egy arborétumszerű parkban, a Hévízi-tótól sétatávolságra, csodálatos környezetben várja vendégeit a többszörösen díjnyertes Hotel Carbona Thermal Spa. Ide kettesben, a nagyobb családdal vagy baráti társasággal is jó megérkezni. Ezen a mesés helyen az élmények a jó közérzetről, a lelki egyensúlyról, az egészségről szólnak. Itt reneszánszát éli a fürdőkultúra, remek wellness-és szépségkezeléseket vehetünk igénybe, pazar a gasztronómia, kényelmesek a szobák és programokban sincs hiány.

 

A hévízi víz pozitív hatását már a római korban is ismerték. A 4,4 hektáros kiterjedésű tó Európa legnagyobb gyógyerővel bíró, meleg vizű tava, amit 50 hektáros véderdő ölel körül. A Hotel Carbona különleges adottsága, hogy saját gyógyvízforrással rendelkezik. A forrásból feltörő víz összetétele azonos a Hévízi-tó gyógyvízével, így a vendégek exkluzív környezetben élvezhetik annak jótékony hatásait. A római időket idéző termálfürdő teljesen szeparált, ahol mindenről megfeledkezve megtapasztalhatjuk, ahogy a gyógyvíz ellazítja az izmokat, elűzi a feszültséget, selymessé teszi a bőrt.

A termálfürdő mellett további vizes élmények várnak ránk, csak győzzünk választani a télen is használható szabadtéri melegvizes élményfürdő, a pezsgőfürdők, a masszírozó medence és a 25 méteres úszómedence között.

És a szauna! A Carbona megújult szauna oázisa még a feketeöves szaunázókat is lenyűgözi. A profi, szóval igazán meleg és ideális páratartalmú finn szauna mellett van itt visszafogottan meleg aroma-szauna, sószoba és gőzfürdő is.  A teljes nyugalmat biztosító tepidárium a ráhangolódást illetve a pihenést szolgálja az egyes felmelegítő szakaszok előtt, között és utánuk. A lehűlésről pedig a jégszauna és az élményzuhany gondoskodik. Külön jópont jár azért, hogy azok számára, akik idegenkednek a ruha nélküli, lepedős szaunázástól, jól elkülönítetten kialakítottak egy fürdőruhában is használható úgynevezett textiles szaunát.

A lazulós kényeztetés egyik csúcsa minden bizonnyal egy kellemes masszázs. No de milyen masszázs? Ebben a szállodában jól jön a szakemberek segítsége már a választáshoz is, mert van itt a klasszikusokon túl számtalan egzotikus, thalasso terápiás és ájurvéda rituálé is. Az sem fog csalódni, aki aktív programra vágyik, a vízi tornától a jógán át a pörgős zumbáig igen széles a választható mozgásfajták köre. A szálloda a belvárosban van, a tó és a helyi nevezetességek könnyedén elérhetőek gyalogosan, amikor csak jólesne egy frissítő séta. A környék látnivalóit pedig felfedezhetjük két keréken, amihez e-bike vagy e-roller is kölcsönözhető a hotelben, így a dimbes-dombos utak se jelentenek nehézséget.

Egy wellnessel teli nap és egy isteni vacsora után nincs is annál jobb, mint elnyújtózni a kényelmes megújult szobák egyikében. Érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy a Carbonában párna menü áll a vendégek rendelkezésére! Hiszen ki a puhábbat, ki a keményebbet szereti, és tudjuk, hogy egy jó nap a jó alvással kezdődik!

 

Forrás