30 éves a Határtalan Nemzeti Park – Majorsági Nap 2024

30 éves a Határtalan Nemzeti Park – Majorsági Nap 2024

2024. október 12-én, 10:00 és 18:00 óra között kerül megrendezésre a Majorsági Nap Sarródon, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében.

A jubileumi esemény különleges kulturális és természeti élményekkel várja a látogatókat, hogy bemutassa a határokon átívelő nemzeti park jelentőségét és értékeit, miközben felejthetetlen szórakozást biztosít minden korosztály számára.

Az eseményen számos kulturális és szórakoztató program kap helyet. A Habakuk Bábszínház „A telhetetlen méhecske” című előadása a legkisebbek számára kínál interaktív tanulási élményt, míg a Tik Tak zenekar koncertje igazi családi kikapcsolódást biztosít. Csirmaz András bűvészshow-ja pedig varázslatos pillanatokkal színesíti a programot.

A népzene és néptánc kedvelői számára a „Népzene, néptánc határok nélkül” program mutatja be a hagyományőrzés sokszínűségét. A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai, a Bánfalvi Kórus és a Bánfalvi Óvoda kis ovisai is fellépnek, bemutatva helyi hagyományaikat és kultúrájukat. A Hegykői Tűzoltó Zenekar egyedi hangzásvilága és a The Beatones együttes koncertje szintén izgalmas színfoltjai lesznek a napnak.

Emellett a Fertő-Hanság Nemzeti Park és az osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park munkatársai különböző szemléletformáló programokkal várják a látogatókat, amelyek a természeti értékek megőrzésére és a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet.

Színpadi programok:

  • 10:00–10:10: Megnyitó – Kulcsárné Roth Matthaea, igazgató
  • 10:10–11:00: Habakuk Bábszínház – A telhetetlen méhecske szemléletformáló előadás
  • 11:00–11:10: Rajzpályázat eredményhirdetése
  • 11:15–12:00: Tik Tak Zenekar
  • 12:30–13:15: Csirmaz András bűvészshow
  • 14:00–15:15: Népzene, néptánc határok nélkül
  • 15:15–16:15: Hegykői Tűzoltó Zenekar
  • 16:30–17:00: Tombolasorsolás
  • 17:00–18:00: The Beatones Zenekar

A rendezvény teljes időtartama alatt izgalmas élményprogramok várják a résztvevőket. A „Majorsági nyomozó” játék, a Rákosi viperastand, a JátéKaptár, rovarhotel (pollinátorhotel) készítése, kőfestés, valamint kézműves foglalkozások – mint például díszek készítése az ősz ajándékaiból – teszik még emlékezetesebbé a napot. A 30 éves nemzeti park múltját bemutató interaktív kiállítás és fotókiállítás is megtekinthető, továbbá a „Stay Wild” német nyelvű gyermekfoglalkoztató várja a legkisebbeket. Emellett helyi ízek és termékek, a Szélkakas népi játszóház, valamint kézműves foglalkozások teszik teljessé a majorsági élményt.

-azutazó-

Forrás