Jön a MINI SVÉT a Rosinante Fogadóban

Április 5.-én a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éttermeinek gasztro különlegességeit felvonultató kulináris minifesztivál várja az ínyenceket Szeigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.
Április 5.-én a Zempléntől a Bükkön át a Börzsönyig, a Balaton, Sopron és természetesen a csodálatos Szentendrei-sziget SVÉT éttermeinek tavaszi fogásaiból válogathat a közönség. Ha valaki kocsival szeretnek ellátogatni ezekre a helyekre, akkor 1300 km-t kellene autózni, ezúttal viszont csak Szigetmonostorig kell elmenni, hogy ennek a 9 vidéki vendéglátónak az ízeibe belekóstolhason a látogató.

A Rosinante Fogadó és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyik legszerethetőbb programja a tavaszváró MINI SVÉT. Amely színes, ízes, illatos kavalkádra várja a vidéki gasztronómia szerelmeseit, (jelszó: SZEVASZ TAVASZ) április 5-én! Ezen a rendezvényen karnyújtásnyira lesznek a séfek a kóstolgatóktól, ők maguk tálalják a vendégek előtt az ételeket, így könnyen szóba elegyedhetünk kedvenc éttermünk konyhafőnökeivel.

Az idei gasztro randevún a Macok (Macsinka János), a Nomád Trakta (Balogh Bari és Tóth Dávid), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) a hagyományosan visszatérő vendég éttermek. A látogatók emellett újra megkóstolhatják a Kistücsök Food & Room (Jahni László) ételeit. Két új SVÉT tagot is nagy szeretettel üdvözölnek idén: a Natura Hill (Szilvási Mihály) és az Iszkor Mályinka (Pohner Ádám) csapát, miközben a házigazda Rosinante (Ódor Gergő) csapat is nagyon készül erre a napra és idén újra találkozhatnak a rajongók Szabi a Pékkel is. A desszert fronton nagy közönség kedvenc Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely (Karl Harrer és Harrer Bea) sütijei, bonbonjai is megkóstolhatók majd az eseményen, ahol Gabko Chilit is részt vesz.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az éttermek kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség lesz többfélét is kipróbálni. A MINI SVÉT-et a fogadó külső és belső tereiben rendezik meg, így bármilyen lesz az idő, mindenképpen megtartják az eseményt. Az esemény kutyabarát, de a családi kedvencet csak pórázon lehet bevinni. A Rosinanteba gyalogosan vagy bringával, komppal is el lehet jutni: Szentendrén, a Duna parton, a Napórás házzal szemben van a Rév, ahonnan kora reggeltől, este fél nyolcig minden óra 30 perckor indul a kishajó: 350 Ft/fő/út. A szigeten kikötve még 500 méter a Rosinante az aszfaltos úton sétálva.
– azutazo-
Fotó: Rosinante