Hamarosan kürtőskalács illatú hétvége az Állatkertben

Május 16–18. között ismét édes illatok lengik be a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ugyanis visszatér a tavasz egyik legkedveltebb gasztrofesztiválja, az 5. Kürtőskalács Vigalom. A háromnapos esemény középpontjában az eredeti, faszénparázson sült kürtőskalács áll, idén #keresdazigazit mottóval, amely a hagyományos értékek mellett az újdonságokra is fókuszál.
A rendezvény különlegessége az úgynevezett „omakase kürtőskalácsélmény”, ahol a vendégek nem választanak, hanem a készítők lepik meg őket egy meglepetés-falatnyi finomsággal. A fesztivál főbb tematikus irányai között szerepel a klasszikus kürtőskalács kínálata – vegán, glutén-, tej- és tojásmentes változatokkal –, a kreatív formában tálalt KÜRTŐSBON, amely sorszámozott, krémmel töltött újdonságként már több tízezer vendéget hódított meg, valamint a népszerű Kürtős Fondü, amely mártogatósokkal és toppingokkal gazdagított változatban kínál új ízélményt.
A Csináld Magad műhelyben a látogatók saját kezűleg süthetik meg kürtőskalácsukat, a kisebbeket pedig kézműves programok, bábszínház, mesemondás és arcfestés várja. A fesztivál ideje alatt hat helyszínen is zajlik a sütés, a programok az állatkert területén belül, a Biodóm mellett találhatók.
A belépés az Állatkert általános jegyével, bérleteivel, vagy a Körhinta melletti külön bejáraton keresztül történik azok számára, akik kifejezetten a Vigalom eseményei miatt érkeznek.
-azutazo-
Fotó: vitezkurtos.hu