Japán teljes kinyit a turisták előtt

Japán teljes kinyit a turisták előtt

Már egyénileg is utazhatnak turisták Japánba, miután az országban megszüntetik a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését – írja a Reuters alapján a Világgazdaság.

Mint arról már írtunk, a távol-keleti állam június 10-én nyitott a szervezett turistacsoportok előtt. Most viszont a cikk szerint már vízum nélkül utazhatnak az egyéni látogatók is a szigetországba. Ugyanakkor a szigorú szabályok továbbra is érvényben vannak. Továbbra is kötelező például a maszk viselése a zárt helyiségekben.

2019-ben rekordot döntött a Japánba érkező turisták száma, elérve a 31,8 milliót. A tokiói kabinet 2020-ra 40 milliós célt tűzött ki, azonban a koronavírus megjelenése mindent felborított: az ország teljesen lezárta határait. Ennek következményeként a kormányzati adatok szerint 2019 és 2021 között a szállodai foglalkoztatás 22 százalékkal esett vissza.

A Teikoku Databank piackutató cég szerint a szállodák csaknem 73 százaléka nyilatkozott arról, hogy augusztusban hiány volt állandó munkaerőből, szemben az egy évvel korábbi 27 százalékkal.

Forrás