Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen

Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen

Szélestörzsű repülőgépek karbantartására alkalmas új hangárt épít a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az állami tulajdonú Aeroplex Centreal European Kft. mintegy 10 milliárd forintból, az új épület alapkövét kedden helyezték el.

A 8 ezer négyzetméter alapterületű hangárban egyszerre egy szélestörzsű, vagy négy keskenytörzsű repülőgépet tudnak kiszolgálni. Demény Árpád, az Aeroplex ügyvezetője az ünnepségen kiemelte, hogy a magyar légiipar számára is fontos a fejlesztés, mert eddig nem volt lehetőség szélestörzsű gépek karbantartására a budapesti repülőtéren. Megjegyezte, a hangár felépítése része annak a stratégiának, amelynek részeként a kiszolgáló épületeket felújítják és bővítik is a jövőben.

Az új beruházás amellett, hogy 200 új munkahelyet teremt, segít Magyarországnak abban, hogy a repülőgép-karbantartás terén az élvonalba emelje az országot – tette hozzá. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója emlékeztetett: az elmúlt egy évben 100 millió eurót meghaladó értékben hajtottak végre fejlesztéseket, átadták például a Cargo City árukezelő központot, az új csomagosztályozó rendszert és az 1-es utasmólót is.

Forrás