Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban

Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban

A Wizz Air UK, a légitársaság brit leányvállalata bejelentette, hogy új bázist nyit Cardiff repülőterén, amely immár a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett. A légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban, a Wizz Air szolgáltatások legújabb helyszínén és kilenc új útvonallal bővíti belföldi hálózatát. 

Az új bázis elsőként kínál egész évben rendkívül alacsony árakat Cardiffból, köztük olyan a napsütéses úti célokra is, mint Alicante, Faro, Lárnaka és Tenerife, valamint olyan szezonális útvonalakon, mint nyáron Korfu, Iráklio és Palma de Mallorca, vagy a téli szezonban Lanzarote és Sharm El Sheikh.

A Wizz Air első walesi bázisa a cardiffi repülőtéren jelentős beruházás a régióban, hiszen több mint 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt, ami kedvezően hat a helyi légi és földi közlekedésre, vendéglátásra és turizmusra. Wales összekapcsolása kilenc népszerű üdülési célponttal komoly lendületet ad a helyi gazdaságnak azáltal, hogy a Cardiff Airport éves forgalmát több mint 350 000 utassal növeli, és az ott élőknek még megfizethetőbb és izgalmasabb utazási lehetőségeket hoz házhoz.

Ez a bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi. A Wizz Air UK októberben új bázisokat nyitott a London Gatwick és a Doncaster Sheffield repülőtéren, júliusban pedig újabb géppel bővítette a London lutoni bázist, amelynek szolgálatba állításával a Wizz Air UK flottája 14 repülőgépre nőtt. A Cardiff repülőtérről induló, most bejelentett új útvonalak elindításával a WIZZ 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.

Forrás