Akár Ön is kaphat ingyen repjegyet Hong Kongba. Csak jelentkezni kell a turisztikai hivatal akciójába

Akár Ön is kaphat ingyen repjegyet Hong Kongba. Csak jelentkezni kell a turisztikai hivatal akciójába

Márciustól Hongkong félmillió repülőjegyet oszt szét ingyen világszerte. Az új globális promóciós kampánytól a helyi turisztikai hivatal azt várja, hogy a koronavírus-járvány után újra beindítja a nemzetközi turizmust a városban.

A “Hello Hong Kong” kampány részeként 500 ezer repülőjegyet osztanak szét a következő hat hónapban, márciustól kezdődően. A jegyeket három hongkongi légitársaság – a Cathay Pacific, a HK Express és a Hong Kong Airlines – adja ki.

Az ingyenes jegyek részei annak a 255 millió amerikai dollár értékű segélycsomagnak, amelyet a kínai kormány 2020-ban, a járvány tetőzésekor ajánlott fel a légitársaságoknak.

A Hongkongi Turisztikai Hivatal legalább 100 millió hongkongi dollárt fordít a kampány kezdeti szakaszának népszerűsítésére – hangzott el a kampányindító ünnepségen.

Hongkong azonban még mindig “dilemmával” néz szembe, infrastruktúrájának még van mit behoznia, hogy befogadja a látogatók számának növekedését – mondta Dane Cheng, a turisztikai hivatal ügyvezető igazgatója.

“Azt hiszem, ezt a dilemmát már más piacok és úti célok esetében is tapasztaltuk, amikor az elmúlt évben vagy az elmúlt években elkezdtek újranyitni. Nehéz felzárkózni, különösen a légitársaságok, a repülőterek és még a szállodák számára is” – mondta a CNBC-nek.

“De szeretnénk beindítani a turizmus és egyértelmű üzenetet küldeni a világnak, hogy Hongkong végre újra kinyitott” – jelentette ki.

A jegyek kiosztása

A jegyosztás fokozatosan történik: a délkelet-ázsiai piacokkal kezdik, majd a kínai szárazföld és Észak-Ázsia következik, végül pedig a világ más részei.

A hongkongi lakosok számára mintegy 80 ezer jegyet is lefoglaltak, amelyeket a hatóságok nyáron kívánnak kiosztani.

Az egyes régiókra szóló jegyek számát a “forgalmi részesedések” és a világjárvány előtti látogatószámok alapján határozták meg – mondta Cheng.

Fred Lam, a hongkongi repülőtéri hatóság vezérigazgatója szintén arra számít, hogy az ingyenes jegyek megsokszorozzák a látogatók számát.

“Reméljük, hogy azok, akik megkapták a jegyeket, 2-3 további barátot és családtagot hoznak majd magukkal” – mondta Lamn a kampányindító ünnepségen.

“Annak ellenére, hogy csak 500 ezer repülőjegyet osztunk ki, úgy gondoljuk, hogy ez több mint 1,5 millió beutazó turistát fog hozni” – tette hozzá Lam. Ez a kampányidőszak alatt várható összes látogató mintegy 10%-a.

Ami azt illeti, hogy a látogatók hogyan juthatnak hozzá ezekhez az ingyenes jegyekhez, az a “helyi piaci szabályozásoktól és szokásoktól” függ – mondta.

“Ez magában foglalhat nagyszabású szerencsehúzást, érkezési sorrendben történő kiosztást, vagy ‘egyet fizet, kettőt kap’ akciókat is” – mondta Lam.

Tesztelni még kell

Míg a világ többi része folyamatosan haladt a tavalyi év elején az újranyitás felé, Hongkong szorosan követte a szárazföldi Kína kemény, zéró Covid-politikáját, és csak 2022 végén kezdett lazítani néhány korlátozáson.

″Mi vagyunk az utolsók, de egyértelműen újra megnyitottunk, korlátozások nélkül” – mondta Cheng.

Minden nemzetközi utazónak azonban negatív tesztet kell bemutatnia az indulás előtt. Emellett Hongkongban továbbra is kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, valamint a beltéri és kültéri nyilvános helyeken.

Az ingyen repjegy programba itt lehet majd jelentkezni.

Boruzs Álmos

Forrás