Színes kavalkád a Partiumi Magyar Napokon

Színes kavalkád a Partiumi Magyar Napokon

Az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben a 17.  Partiumi Magyar Napokon mutatkozott be Nyíregyháza. A megjelenésre a „Nyíregyháza-Szatmárnémeti testvérvárosi programok” pályázat keretében került sor.

A Kossuth-kertben megrendezésre kerülő programon a várost a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a Nyíregyházi Értéktár, valamint a Jósa András Múzeum képviselte. A TDM a szokásos turisztikai invitáló anyagokon kívül az állatkert oroszlán figurájával és Lego sarokkal szórakoztatta a legkisebbeket, míg a Jósa András Múzeum restaurátorai kézműves foglalkozással és kisebb ajándékokkal várták a gyerekeket. A vasárnapi rosszabb idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Szabolcs Néptánc Együttes fergeteges műsorára.

A közös pályázat következő állomása a Nyíregyházán szeptember 22-23-án megrendezésre kerülő Tirpák Fesztivál lesz, ahol a szakma és amatőr főzőcsapatok készítik a hagyományos tirpák ételeket és mérik össze tudásukat. A színpadon színes programok várják az érdeklődőket.

A több éve tartó intenzív romániai marketing tevékenységnek köszönhetően a romániai vendégéjszakák száma folyamatosan emelkedik. 2018. első félévében 6,71%-kal növekedett  2017. 01-06. hónap adataihoz képest – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a nyíregyházi TDM ügyvezetője.

 

 

 

Forrás