Horvátország és a horvát turizmus promóciója Budapest szívében

Horvátország és a horvát turizmus promóciója Budapest szívében

A Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete tegnap nagy érdeklődés közepette rendezte meg a horvát turizmust népszerűsítő rendezvényét Budapest szívében, a turisták és a budapestiek által is kedvelt Gozsdu-udvarban.

Ivana Herceg, a budapesti iroda igazgatója elmondta, hogy a a Magyarország-Horvátország EB selejtező focimeccs napjára szervezett pozitív és baráti szellemű, kötetlen találkozó azzal a szándékkal látott napvilágot, hogy Horvátország turisztikai brendjét ily módon is megerősítsék és megnöveljék annak láthatóságát a közösségi oldalakon. A rendezvény végső célja az volt természetesen, hogy ezzel a látványos rendezvénnyel is minél több magyar turistát csábítsanak Horvátországba.

A promóció keretein szervezett nyereményjátékon, melynek kiemelt partnerei voltak a Horvát Labdarúgó Szövetség, a Podravka, a Flixbus és a spliti Ultra festival, olyan értékes nyereményekért lehetett nevezni, mint: egy hosszú hétvége Horvátországban, Luka Modrić  és Ivan Rakitić horvát válogatott játékosok által dedikált mezek,  a spliti Ultra Music festival-ra szóló belépőjegyek, valamint  Podravka ajándékcsomagok.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy a Horvátországban hagyományosan jó vendégeknek tekintett magyarok az utóbbi években folyamatosan a 10 legnagyobb számban érkező nemzet között szerepelnek.

Tavaly rekordszámú, mint egy 620.000 magyar látogatott el Horvátországba, akik 3,2 millió vendégéjszakát töltöttek el ott.  Az eVisitor rendszerbe beérkező adatok szerint a magyarok idén is szép számban érkeznek Horvátországban. Az igazgató hozzáfűzte, hogy az általa vezetett szervezet a jövőben igyekszik még inkább a horvát turisztikai marketing szolgálatába állítani a kiemelt sportrendezvényeket.

A budapesti promóciót számos közismert vendég, sportoló és Horvátország barátja tisztelte meg jelenlétével, többek között Oláh Gyárfás , a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke Kemény Dénes, válogatott vízilabdázó, edző, háromszoros olimpiai bajnok kapitány, Märcz Tamás, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Davorin Štetner a Horvát Autós és Gokart Szövetség elnöke.

Forrás