Zsebpénzt ad Málta az ott angolul tanuló turistáknak

Zsebpénzt ad Málta az ott angolul tanuló turistáknak

Napi 10 euró zsebpénzt ad Málta utalvány formájában azoknak, akik kéthetesnél hosszabb angol tanfolyamra érkeznek Máltára.

A nyitási folyamat részeként június 1-től újra indulnak a nyelviskolák Máltán. Az ország rendkívül népszerű angol nyelvtanulási úti cél. Sokan választják Máltát kellemes klímája, gazdag történelme, biztonsága, jó megközelíthetősége, brit hagyománya – hisz Málta két hivatalos nyelve közül az egyik az angol – és kis mérete miatt.

A május 10-én meghirdetett legújabb támogatási rendszer közvetlenül a nyelviskolákba jelentkező és a kurzusokon résztvevő külföldi diákoknak szól. A támogatás napi 10 euró, utalvány formájában, amit a diákok a nyelviskolákon keresztül igényelhetnek abban az esetben, ha június 1-től vagy az után érkeznek és legalább 15 legfeljebb 30 napot tartózkodnak a szigeteken (Máltán, illetve Gozon) és ezalatt nyelviskolába járnak. A támogatásra 1 millió eurót különített el a minisztérium. Az utalvány május 10-től a keret erejéig igényelhető. Az utalványt nem lehet készpénzre váltani, de felhasználható minden olyan üzletben és szolgáltatásra, mely csatlakozott a programhoz. A tartózkodás alatt fel nem használt utalványok értéke a későbbiekben már nem használható és készpénzre át nem váltható.

Forrás