Álomluxus a kék Adria partján: Rixos Premium Dubrovnik

Álomluxus a kék Adria partján: Rixos Premium Dubrovnik

Egy ilyen párosításban nem lehet csalódni: az Adria gyöngyszeme, Dubrovnik és a kifinomult luxus szinonimájaként jegyzett Rixos hotel frissen felújított szállodája, a Rixos Premium Dubrovnik garantáltan csodás napokat ígér az azúrkék horvát tengerparton.

Ha valamikor, ezen a nyáron különösen érdemes ellátogatni Horvátországba, a csodálatos Adria partjára és ott, a páratlan szépségű Dubrovnikba. Ahová a járványhelyzetből eredően, a dalmát tengerpartra hagyományosan legtöbb külföldi turistát küldő országokból, az ott életbe lépett kiutazási korlátozások miatt most, a megszokottnál lényegesen kevesebben érkeznek. Így aztán abszolút kényelmesen sétálhatunk végig a máskor turisták hada által elárasztott, páratlan szépségű óváros romantikus utcáin, terein, vagy éppen kalandozhatunk a történelemben, kultúrában és természetben gazdag, festői dalmát régióban.

 

A luxus mértékegységei

Az UNESCO Világörökségének részévé vált bájos tengerparti város, a Trónok harca című filmsorozatban is megjelenített, fenséges látványának élményét már csak az fokozhatja, ha a dubrovniki kalandozáshoz olyan, közvetlenül az Adria partján álló luxus szállodát választunk, amely önmagában is felejthetetlen napokat ígér a nyaraláshoz. Kevesebb, mint egy óra repülés Budapestről, 940 km autóval, 24 km a Dubrovnik Nemzetközi Repülőtérről, 1,5 km Dubrovnik a történelmi óvárosától. Ezek a számok jellemzik a prémium szálloda lokációját.

20 millió euró, vagyis közel 7 milliárd forint. Tavaly, Dubrovnik turizmusának manapság legnagyobb beruházásaként, ekkora összegből újult meg teljesen, az Accor szállodacsoport luxusszegmensét erősítő Rixos Hotels csoport büszkesége, a Rixos Premium Dubrovnik. Az alig több, mint nyolc hónapig tartó felújítás során, a világ luxus szállodáinak ünnepelt belsőépítésze Ina Rinderknecht tervei alapján alakult át a lenyűgöző kilátást nyújtó 310 legmagasabb minőséget képviselő szobával, lakosztállyal és elnöki lakosztállyal büszkélkedő Adria-parti, ötcsillagos hotel.

9 multifunkcionális tárgyalóterem, összesen 862 négyzetméternyi, a legfejlettebb technológiákkal felszerelt konferencia helyszín egy természetes öbölben, Dubrovnik belvárosának közvetlen közelében. Ezek azok az adottságok, amelyek miatt a Rixos Premium Dubrovnik az üzleti utazók és az üzleti események számára is tökéletes választásnak bizonyulhat.

Tengerparti kényeztetés

Az Adria-partján álló luxus szálloda ráadásul nemcsak az újjávarázsolt, egyedi hangulatú, kifinomult és trendi luxust garantáló belső tereivel garantál különleges élményt. A hegyoldalba álmodott, egyedi építészeti megoldásainak köszönhetően külső megjelenése is egyedülálló. Ami minden szegmensében a hotel vendégeinek kényelmét, élménygazdag nyaralását szolgálja. Mert miközben tengerre néző szobáiból, lakosztályaiból lélegzetelállító látvány tárul a hotelt körülölelő öbölre és a közeli Lokrum szigetére, tengerbe nyúló privát strandján napozva, vagy medencéiben fürdőzve is ugyanezt a tengerközeli, egyedi élményt élhetjük át. Ha pedig családdal érkeznénk, a legkisebbekre is gondoltak: jól felszerelt játszóház és gyerekmedence várja a legkisebbeket.

A szálloda, nagy tapasztalattal rendelkező nemzetközi séfjeinek köszönhetően a gasztronómia területén is a legmagasabb szintet képviseli. Amit már a reggeli hatalmas kínálatából választva is megtapasztalhatnak a vendégek. Az újonnan megnyílt Umi Teppanyaki japán étteremben a legképzettebb szakácsok, a vendégek előtt készítik el a japán konyha ínycsiklandó finomságait. A Turqouise Étteremben és a Libertas Halétterremben pedig a helyi alapanyagokból – közte Horvátország prémium száraz érlelt húsaiból -, és a tengerből kifogott friss halakból készülnek a régióra jellemző különleges hús és halételek. Amelyekhez a legjobb dalmát borokat kínálják fel. A kulináris élvezetek fokozására a szálloda szakácsai friss gyógynövényeket és fűszereket is termelnek a hotel saját növénykertjében.

A felejthetetlen élmények sora ráadásul este sem ér véget. Hiszen kell-e különlegesebb helyszín annál, mint amit a szálloda fapadlóval borított tengerparti része nyújt, ahol a tengeren lenyugvó nap sugarát, a tengerparti Sport bárban egy kellemes itallal a kezünkben, vagy a Libertas Fish étterem kulináris különlegességeit kóstolva, a ház sommelierje által kínált bor zamatával gazdagítva élvezzük ki a gyertyafényes asztaloknál.

Wellness és tradicionális gyógyászat

2000 négyzetméternyi spa 2 emeleten. 10 kezelő szoba és egy különleges teázó, több, mint 100 fajta minőségi teával. Ezt garantálja a teljesen felújított Anjana Spa, Dubrovnik legnagyobb spa-kínálatával. Megteremtve az önfelfedezés kényeztető utazását a teljes pihenés és megújulás világába. A különlegességek sorát bővítve, az Anjana Spa kezeléseihez a természetes alapanyagokból készült levendula, fenyő és rozmaring masszázs-olaj mellett a világ egyik legrégebbi gyógyszerészete, a dubrovniki „Mala Braća” által készített termékeket használnak.

A tökéletes felfrissülést szolgálja a térség egyetlen törökfürdője, a Hammam mellett az Iglu hideg szoba, a sószoba és a többféle szauna, valamint a fűtött beltéri medence is a jacuzzi-val. Emellett még jónéhány bel- és kültéri medence biztosítja a fürdőzés és az úszás élményét, aminek csúcspontja természetesen az, ha a szálloda strandjának sziklájáról a tengerbe vezető lépcsőn leereszkedve megmártózunk az Adria hűs vízében.

A sportolási lehetőségek azonban ezzel még nem érnek véget. A búvárkodás mellett többfajta vízi sport és tenisz lehetőség is biztosított, a konditeremben pedig a legújabb Technogym gépek várják a betérőket.

Aki viszont a tengerparti napozás élményének szeretné átadni magát, annak a magas minőségű, luxus faborítású Libertas Beach luxus napozói és privát pihenőházai garantálják a napfürdőzés élményét az Adriai-tenger kristálytiszta vize fölött.

Egy élménydús tengerparti nyaralás persze nem mindenkinek ér véget az este beköszöntével. Aki az éjszakát is szeretné különleges élményekkel gazdagítani, annak a térség egyetlen szerencsejáték létesítménye, a Merit Casino teremti meg a lehetőséget arra, hogy megismerje, milyen viszonyban áll Fortunával, a szerencse istennőjével.

Forrás