Szárnyal a Turkish Airlines, miközben a magyaroknak elég az oltási igazolvány

Szárnyal a Turkish Airlines, miközben a magyaroknak elég az oltási igazolvány

A Turkish Airlines a COVID-19 óta először érte el, hogy több, mint 1000 járatot üzemeltet. Június 25-én, pénteken 1065 járatot üzemeltettünk, és ez a szám továbbra is töretlenül emelkedik.

A világ összes korlátozása ellenére Törökország zászlós légitársasága 108 országgal még mindig a legtöbb országba repülő légitársaság címét viseli. A CAPA (Centre for Aviation) szerint a Turkish Airlines volt a legtöbb járatot teljesítő légi fuvarozó Európában a járvány idején. A Turkish Airlines a világjárvány alatt megnövelte a teherszállítási műveleteit. A Turkish Cargo-nak sikerült a világ öt legnagyobb légi árufuvarozó vállalatának egyikévé válnia. Mindezeket a likviditás fenntartása, a költségek kezelhető szinten tartása és az “új normákhoz” való alkalmazkodás érdekében tett agilis lépések sorozatával értek el.

A Turkish Airlines tovább bővíti hálózatát. Májusban közvetlen járatokat indított Isztambulból az üzbegisztáni Fergana és Urgench városába, valamint kanadába Vancouverbe. Július 23-tól pedig heti 2 járat indul a legújabb célállomásra, a kazahsztáni Aktauba. 2021 nyarán a légitársaság napi 2 járatot tervez üzemeltetni a Budapest-Isztambul útvonalon a szokásos díjnyertes ízeket, forró ételeket és italokat kínálva a fedélzeten.

Az EuroControl 2021. június 24-én közzétett átfogó értékelése alapján az isztambuli repülőtér a legforgalmasabb repülőtér, naponta átlagosan 734 járattal, ami annak is köszönhető, hogy Törökország egyre vonzóbbá válik az utazók számára, hiszen a tiszta kék vizek, a buja zöldek, a friss levegő, a kultúra és a történelem ismét utazásra hívogató. Már csak azért is, mert az utazás ismét egyszerűvé vált, mert  Magyarország és Törökország között létrejött megállapodás értelmében a két ország kölcsönösen elfogadja a másik által kiállított oltási igazolványokat. Így mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között. Így védettségi bizonyítvány birtokosainak nem kell karanténra, PCR-tesztre jelentkezniük.

Mivel ebben az időszakban nehezebb tervezni, a Turkish Airline rugalmas utazási lehetőségeket kínál utasainak, akik korlátlanul, változtatási díj nélkül módosíthatják a 2021-ben vásárolt jegyeket, függetlenül a járat dátumától. Ha utasaik a készpénz-visszatérítés helyett más lehetőséget keresnek, akkor a jegy árát 15%-kal növelő utalványt is kaphatnak, vagy 10 euró jegyérték után 1000 mérföldet írnak jóvá számukra, amelyet törölt járat esetén a Miles&Smiles számlájukra írnak jóvá.

Forrás