Németország még nem lazít

Németország még nem lazít

Augusztus elejétől kezdve bárkinek, aki az országba érkezik kötelező lesz negatív tesztet felmutatni a határátlépéskor – írta az Index.

A cikk szerint Christine Lambrecht igazságügyi miniszter ellenzi ezt a fajta szankcionálást, ugyanakkor Martin Stürmer frankfurti virológus szerint épp ideje volt, hogy ezt a döntést meghozták. Jens Spahn német egészségügyi minisztere már korábban elmondta, hogy azoknak, akik külföldi nyaralésból érnek haza, fel kell készülniük az esetleges kötelező tesztelésekre. Az ötletet egyébként Horst Seehofer belügyminiszter is támogatja.

Markus Söder bajor miniszterelnök és a CSU elnöke elmondta a tagesthemen-ben, hogy az új rendszabályok hamarosan életbe lépnek. Azonban nem változtatnak a korábban bevált ellenőrzési struktúrán, miszerint, akit már beoltottak vagy igazolást tud felmutatni arról, hogy korábban már átesett betegségen, az mentesülhet a karantén kötelezettség alól. Ellenben, akinek a fent említett két lehetőség közül egyikkel sem rendelkezik, annak tesztet kell csináltatnia. Az Index szerint az új belépési szabályozás azt jelenti, hogy a korábbi tesztelési és karanténszabályokat lényegében szeptember 10-ig meghosszabbítják.

Forrás