Megvan az év legfinomabb diós bejglije – meglepetés nyertest avattak

Megvan az év legfinomabb diós bejglije – meglepetés nyertest avattak

Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérettetésen. Diós kategóriában a Trattoria di Sophia bejglije lett a legjobb, amit Simon Andrea, cukrászmester készített el.

Az Év Bejglije verseny hasonlóan a minőségre helyezi a hangsúlyt, mint az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek. Az eseménnyel a Magyar Cukrász Ipartestület szeretné felhívni a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült karácsonyi süteményekre, hogy így népszerűsítsék a kézműves bejglit a minőséget kereső fogyasztók körében. A tavalyi évhez hasonlóan, amikor először rendezték meg a versenyt, idén is kategóriánként háromfős zsűri értékelte a munkákat, a három kategóriában összesen 56 bejglit kóstoltak és értékeltek a zsűri tagjai. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

„A diós kategóriában indultunk, mert, amikor ez a bejglink elkészült valahogy éreztük a receptúra alapján, hogy nagyon jól sikerült” – mesélte Záhonyi Alexandra, a Trattoria di Sophia üzletvezetője, aki szerint azért is különösen nagy elismerés ez számukra, mert június óta vannak piacon.

Hagyományos diós kategória első három helyezése:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki – Lajosmizse

Forrás