Biztonságosabbak lesznek a ferihegyi kifutópályák

Biztonságosabbak lesznek a ferihegyi kifutópályák

“Elsődleges szempont a repülésbiztonság; az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályozásaival összhangban ezért szeptemberben nagyszabású gurulóút- és futópálya-felújítási munkák kezdődnek a repülőtéren.” – írta közleményében a Budapest Airport.

A munkálatok keretében a szakemberek több szakaszon kiszélesítik a B3-B5 gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, megújulnak a csapadékelvezető rendszerek és a fénytechnikai hálózat is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem várhatóan augusztus 8-tól december elejéig tart, a projekt összköltsége eléri a 3,5 milliárd forintot (9 millió eurót).

Ezzel párhuzamosan a Budapest Airport növekvő cargo forgalmának gördülékeny kiszolgálása érdekében megkezdődik a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítése is, amelynek köszönhetően a jövőben párhuzamosan – a jelenlegi kettő helyett – már akár négy F kategóriás cargo repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Azt előtérbővítés 3,9 milliárd forintból (9,8 millió euróból valósul meg). A Budapest Airport szakemberei azért döntöttek a munkálatok egyidejű megkezdése mellett, hogy azokat minél hatékonyabban, még a következő nyári szezon előtt el tudják végezni.

Forrás