Itt az igazi szabadidő autó a Citroëntől

Itt az igazi szabadidő autó a Citroëntől

A Citroën „My Ami Buggy II” az elődjéhez hasonlóan vagány és rokonszenves autó: nincsenek se ajtók, se tető, hogy minél közelebb legyünk a természethez, és minél szabadabbnak érezhessük magunkat. A rossz idő elleni védekezésül azonban rákerült néhány elem.

A 2020-ban bevezetett Citroën Ami rendhagyó koncepciójánál fogva komoly meglepetést okozott a mikromobilitási eszközök piacán. A mindössze 2,41 m hosszú ultrakompakt Ami rendkívül jól kormányozható. Az elektromos jármű a többi elektromos háztartási eszközhöz hasonlóan egy normál 220 voltos konnektorról 4 óra alatt feltölthető. Az Amit úgy tervezték, hogy megfizethető ára és alacsony fenntartási költsége következtében életkortól függetlenül (14 és 77 évesen is egyaránt könnyű vezetni) minél többek számára elérhető legyen. A 9 országban forgalmazott Ami 2020 óta már több mint 35507 ügyfelet hódított meg.

Az új modellnél az utasokat új, cipzárral ellátott műanyag ponyvák védik a külvilágtól, melyek a vászontetővel kiegészülve szeles, hideg vagy esős időben gyakorlatilag zárt utasteret biztosítanak. Ha a napi használat során az utasok egy kis friss levegőre vágynak, az ajtóponyva könnyen eltávolítható: csak fel kell tekerni és a hátsó ajtóoszlopra kell patentozni őket. Használaton kívül – például nyáron – pedig a garázsban tárolhatók.

A „My Ami Buggy” új kiadásában ismét találkozunk az azonos nevű tanulmányautón 2021 decemberében bevezetett élénksárga útitáska-kínálat egyik darabjával. A kivehető egyedi táska dekoratív és praktikus tartozékként a kormánykerék közepén kialakított mélyedésbe illeszkedik. Patentokkal ellátott hátizsákpántok tartják a helyén, melyek feltekert állapotban a kormánykerékre rögzülnek. A cipzáras táska személyes tárgyak tárolására szolgál, és az autóból kiszállva magával is viheti a vezető.

Az új „My Ami Buggy” limitált széria felszerelését egy Ami hangszóró és új tartozékok teszik teljessé. Az „Ultimate Ears Boom” névre hallgató könnyű Bluetooth hangszórót bárhova könnyen magunkkal vihetjük. A zenerajongók különösen hálásak lesznek az intenzív térhatású hangzásért. A 15 órás üzemidővel rendelkező strapabíró, vízálló tartozék garantáltan emlékezetes pillanatokat szerez majd. A hangszóró a kormánykerék közelében a műszerfalban kialakított mélyedésbe illeszkedik.

A „My Ami Buggy” leendő vásárlói különböző termékeket – egy Ice-Watch órát, valamint egy fésűt és egy szafarikalapot – is kapnak.

Forrás