A Múzeumok Éjszakájából a napfényes Tunéziába

A Múzeumok Éjszakájából a napfényes Tunéziába

Óriási népszerűség övezte a Múzeumok Éjszakájának Facebook-játékát, amelyen a helyesen válaszolók egy utazást is nyerhettek Tunéziába. A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából a szerencsés nyertes és partnere egy hetet tölthet a kulturális örökségeiről és világhírű múzeumairól is ismert országban.

A Múzeumok Éjszakája Facebook-oldalán meghirdetett tudás alapú játék szinte felrobbantotta az internetet, a 7 nap alatt feltett 7 kérdésre több mint 20.000 komment érkezett. A tavalyi évhez képest 35%-kal nőtt a muzej.hu játékában résztvevők száma, ami többek között az izgalmas fődíjnak, a tunéziai utazásnak is köszönhető.

Idén a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal volt a Múzeumok Éjszakája programsorozat kiemelt partnere. A hivatal azért állt a Múzeumok Éjszakája program mellé, mert ez a kulturális esemény számukra fontos a turizmus fejlesztése szempontjából, hiszen sok százezer emberhez jut el a kultúra jelentőségének üzenete az esemény kapcsán. Tunézia ugyanis egy valódi kulturális olvasztótégely, örökségi helyszínek sora, a régmúlt és a jelen egzotikus, sokszínű találkozása, amelyet látni kell. Az ország 3000 éves történelmét számos nagy civilizáció tette gazdagabbá. Tunéziában hét világörökségi helyszín található, amelyek önmagukban is komoly vonzerőt jelentenek a kultúra iránt érdeklődők számára. Az ország számos világhírű múzeummal is büszkélkedhet, köztük az egyik leghíresebb a Tuniszban található Bardo Múzeum.

A „Múzeumi élmények élőben. Irány Tunézia!” elnevezésű Facebook-játék nyertese egy debreceni férfi, aki a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából 8 napot tölthet el a Földközi-tenger gyöngyszemének becézett üdülővárosban, Sousse-ban. A föníciaiak által az i. e. 9. században alapított város felejthetetlen élményt nyújt nemcsak a nyaralás, hanem a kultúra és a történelem szerelmeseinek is.

A nyereményjáték során olyan kérdésekre kellett választ adniuk a játékban résztvevőknek, mint például „Melyik kultikus film forgatásának a helyszíneire (Tatuin bolygó) bukkanhatunk Tunéziában?” vagy „Melyik az a település, amely az ókor egyik leghíresebb települése, a mai Tunézia területén található és a nyomait, a legenda szerint, sóval szórták be a győztesek?”

Tunézia kiváló választás lehet mindazoknak, akik nem elégednek meg csupán a finom homokkal borított tengerparttal, hanem a fürdőzés mellett egy gazdag történelmű nép vendégszeretetét is élvezni szeretnék, és szívesen ismerkednének az egzotikus ország különleges szokásaival, kultúrájával, gasztronómiájával.

The post A Múzeumok Éjszakájából a napfényes Tunéziába appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás