Hello Kitty több mint 300-zal húzhat el mellettünk Japánban

Hello Kitty több mint 300-zal húzhat el mellettünk Japánban

Szombaton különös dolgot láthatott az oszakai vasútállomáson megforduló hatalmas embertömeg, útjára indult ugyanis az első Hello Kitty-vonat, amely három hónapon keresztül közlekedik Oszaka és Fukuoka között.

A japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája, a Simizu Júko által 1974-ben megálmodott Hello Kitty az elmúlt évtizedekben számos iparágat meghódított, szombat óta pedig a japán vasúttársaság, a JR Group egyik nagysebességű vonata (sinkanszen) is a bájos kismacskával a fedélzetén rója a kilométereket a távol-keleti szigetország két nagyvárosa között.

Az egyedi dizájnnal ellátott sinkanszen kívül fehérben és rózsaszínben pompázik, a belső utasterekben – az étkezőkocsitól a mellékhelyiségig – pedig alig akad olyan felület, amelyen ne jelenne meg maga Hello Kitty. Ráadásként az egyik szerelvényben egy embernagyságú figura is várja a rajongókat, míg a vonat szuvenírboltjában szinte bármi megvásárolható, természetesen Hello Kitty képmásával ellátva.

A JR Group reményei szerint Hello Kitty segítségével megsokszorozódik majd az utasforgalom az érintett vonalon és a rendhagyó megjelenést öltött gyorsvonaton, ami már most hatalmas szenzációnak számít Japánban.

Boruzs Álmos

The post Hello Kitty több mint 300-zal húzhat el mellettünk Japánban appeared first on Az Utazó Magazin.

Forrás