Debreceni programajánló

Debreceni programajánló

KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK DEBRECEN FŐTERÉN

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a kosárlabdák pattogásától lesz zajos Debrecen főtere. Augusztus 29-től szeptember 2-ig újra a Nagytemplom előtt küzdenek meg egymással Európa legjobb 18 év alatti és a világ legkiválóbb profi 3×3-as kosárlabdázói. A szervezők 2018-ban tovább emelik az esemény színvonalát, ugyanis ezúttal a World Tour Masters és az U18-as Európa-bajnokság mellett két kísérőrendezvény is színesíti a programot.

3×3 debreceni programok:
aug. 29. – Női nemzetközi felkészülési torna
aug. 30-31. – World Tour Masters
aug. 31.- szept. 2. – U18-as Európa-bajnokság
szept. 1-2. – U23 Nemzetek Kupája

További információ: ITT és ITT

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA A DEBRECENI ÁLLATKERTBEN ÉS VIDÁMPARKBAN

Minden évben eljön az éjszaka, amikor reflektorfénybe kerülnek az állatok. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakáján – idén augusztus 31-én – a hagyományos, közkedvelt programokon kívül ebben az évben minden eddiginél gazdagabb és látványosabb programkínálattal várják a nagyközönséget!

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark is üzemel, sőt a Kisvasút egész este, külön részvételi jegy váltása nélkül visz egy éjjeli kirándulásra! Az Elvarázsolt Kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetik meg a látogatók. A vidámparki Dombtetőn pedig az állatokról mesélnek a csillagok.

Az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével véradásra is lesz lehetőség és így egy nemes célt is szolgálhatnak a vendégek.

A belépők 1.500 Ft/fő kedvezményes áron kaphatók, a korlátlan vidámparki játékgépek használatára is jogosító Varázskarszalag pedig 3.000 Ft/fő áron. Jegyek elővételben is megvásárolhatók a pénzárakban vagy a helyszínen 23:00-ig.

További információ: ITT

KIS ESTI KORZÓ

Különleges városnéző sétára invitál szeptember 7-én az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató. A sétán Erdei Nóra debreceni idegenvezető kalauzolja majd az érdeklődőket, akik egy kellemes koraesti séta keretében megismerhetik Debrecen történetét, szellemi, kulturális és épített örökségét. A séta során többek között olyan kérdésekre kaphatnak választ a sétához csatlakozók, mint hogy miért egy folyó és hegy nélküli sík vidéken jött létre Debrecen, mit jelent a város neve, miért pont a főutcán épültek meg a város első emeletes házai és kik építették ezeket a csodálatos palotákat, honnan kapta a nevét az Aranybika Szálló,

Részvételi díj 1000 Ft. 6 éves kor alatt ingyenes.

További információ: ITT és ITT

VÖRÖSTORONY, AVAGY II. VÖRÖSBOR FESZTIVÁL A NAGYERDEI VÍZTORONYBAN

A debreceni Nagyerdő legnépszerűbb szórakozóhellyé avanzsált Nagyerdei Víztorony az elmúlt években gasztronómiai programsorozatot indított. A rozé, a fehér- és habzóbor és a sör után szeptember 7. és 9. között immár második alkalommal borul vörösbe a torony és kerül középpontba a vörösbor. A koraőszi rendezvényen igazi gasztrofesztiválhoz méltón hazai borászatok legfinomabb nedűit lehet majd megkóstolni egy kellemes baráti beszélgetés vagy koncert közben.

További információ: ITT 

DEBRECZENI ZAMAT STREET & CLASSIC FOOD FESZTIVÁL

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2018-ban nyolcadik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban.

Idén szeptember 21-23. között kóstolhatják végig az érdeklődők Debrecen legismertebb éttermeinek gasztronómiai különlegességeit és az ország legízletesebb pálinkáit, a hagyományos ízek mellett a streed food konyha különlegességei is főszerepet kapnak. A hangulatot ezúttal is Magyarország legnépszerűbb zenekarai és előadói biztosítják majd.

További információ: ITT

MARATONI TÁRLATVEZETÉSEK A MODEM-BEN

Maratoni tárlatvezetés-sorozattal ünnepli idén 12. születésnapját a MODEM. Szeptember 22-én délelőtt 10 órától minden órában más és más kalauzolja végig a közönséget az Impressziók című kiállításon. A rendhagyó napon minden tárlatvezetésre más színű karszalagot kapnak a jegyet váltók – összesen 12 színész, művészettörténész, zenész, író, költő vagy táncos kíséri az érdeklődőket az ezer négyzetméteres térben, Dante Gabriel Rossetti festményétől indulva Van Gogh és Picasso munkáin át Monet-ig, Degas-tól Andy Warhol triptichonjáig.

További információ: ITT

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK A DÉRI MÚZEUMBAN

Párhuzamosok találkozása
A magyar népi kerámia emlékei két magángyűjteményben

A Déri Múzeumban két erdélyi származású orvos, dr. Bódi István és dr. Sipos József magángyűjteménye a néprajzi tár gondozásába került. A két gyűjtemény válogatott darabjainak együttes – párhuzamos bemutatása során több mint félezer olyan népi fazekasmunkával találkozhatnak a látogatók, amelyek eddig kiállításokon még soha nem szerepeltek.

A kiállítás 2018. december 31. látogatható a Déri Múzeum Zoltai Lajos Termében.

„A Vikingek előtt…” – Harci áldozat a mocsárból

Különleges időszaki kiállítás várja a látogatókat a Déri Múzeumban. Az interaktív tárlat Dániából, az aarhusi Moesgaard Múzeum gyűjteményéből érkezett Debrecenbe, s az élmény, amelyet kínál, nem pusztán hazánkban, de a Kárpát-medencében is szokatlan.

A kiállítás október 14-ig látható a Déri Múzeum Kupolájában.

További információ: ITT 

 

Forrás