Ingyenes tárlatvezetéseket tartanak bazilikákban, templomban

Ingyenes tárlatvezetéseket tartanak bazilikákban, templomban

A turizmus világnapja alkalmából ingyenes tárlatvezetéseket tartanak vasárnap a budapesti Szent István-bazilikában, a Mátyás-templomban és az esztergomi bazilikában.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye turisztikai irodájának tájékoztatása szerint a Szent István-bazilikában a 13, 14 és 15 órakor kezdődő sétákon a templomtér nevezetességeit és a Szent Jobbot nézhetik meg az érdeklődők. A részvételhez előzetesen regisztrálni kell a bazilika.regisztracio@gmail.com email címen.

A Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templomban 15 és 16 órakor kezdődik 40 perces, a templomteret bemutató tárlatvezetés. Időpontonként 25 embert tudnak fogadni, a programra a Mátyás-templom honlapján lehet regisztrálni – tették hozzá.

Az esztergomi bazilikában 13 órakor a Főszékesegyházi Kincstárat mutatják be vezetett túrán. A tárlatvezetésre a földszinti kegytárboltban várják az érdeklődőket. A turizmus világnapját 1980 óta ünneplik az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) határozatára annak emlékére, hogy 1970-ben szeptember 27-én fogadták el a szervezet alapítására vonatkozó okmányt. (MTI)

Forrás