Jelentős szállodafejlesztések Veszprémben

Jelentős szállodafejlesztések Veszprémben

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosának programjaira érkező vendégeket; a három belvárosi szálloda bővítésére mintegy 1,8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből 800 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása egy sikeresen zárult pályázat után – közölte a társaság az MTI-vel.

Az építkezések már elindultak, így a térség valaha volt legfontosabb kulturális eseményére elkészülnek a  szobák, amelyekbe összesen 113 vendég szállhat meg – tették hozzá.

A közlemény szerint a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulturális eseményei és rendezvényei miatt megnövekedő turistaforgalmat a turisztikai kapacitások érdemi bővítése nélkül jó minőségben nem lehet kiszolgálni. Jelenleg 160 négycsillagos szállodai szoba van Veszprémben, ahol a szállodai szobák számának bővítését régóta tervezték a kisebb és közepes szállodák tulajdonosai, de a világjárvány okozta visszaesés, és az abból következő pénzügyi veszteségek után ezeket a terveket nem tudták megvalósítani – írták.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. ezért 2021 elején 800 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki, amelynek 3 nyertese 50 szobával és 113 új ággyal bővíti a Veszprém négycsillagos szállodai kínálatát. A pályázati támogatást csak új szállodai szobák megépítésére lehetett igényelni és lehet majd felhasználni. A beruházás értékének átlagosan 60 százalékát a befektetők saját pénzügyi forrásból finanszírozzák. A pályázat elemeit Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztosa, Ovádi Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő és Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere mutatta be a sajtótájékoztatón csütörtökön.

A három nyertes pályázatot benyújtó szálloda, a Betekints Wellnes és Konferenciahotel, a Butik Hotel Malomkert és az Oliva Hotel és Étterem képviselői bemutatták a fejlesztési terveiket. A Betekints Wellnes és Konferenciahotel 15 szobával és 40 ággyal, a Butik Hotel Malomkert 17 szobával és 37 ággyal, az Oliva Hotel és Étterem pedig 18 szobával és 36 ággyal bővül a támogatás segítségével – közölték. (MTI)

Forrás