Post Covid Care programot indítottak Hévízen

Post Covid Care programot indítottak Hévízen

Egyedülálló Post Covid Care programot indítottak Hévízen a megváltozott  vendégigényekre reagálva. A hévízi szakemberek a Post Covid szindróma tüneteit, mint nehézlégzés, mellkasi fájdalom,  izomgyengeség, koncentrációs zavarok és pszichés problémák igyekeznek enyhíteni, ha lehetséges teljesen megszüntetni.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a Hévíz Post Covid Care programmal újabb egészségturisztikai termékkel bővült a hévízi termékpaletta, és ez a speciális, több szolgáltató együttműködésével létrejött komplex program az országban az elsők között nyújt  megoldást a Covid-19 betegségben átesett, már gyógyult, de poszt-covid tünetegyüttessel küzdő  vendégek részére. Példamutatónak értékeli azt a szakmai háttérmunkát, amit a kidolgozásban részt
vevő szakemberek az egész komplex program összeállításában tettek, és fontosnak tartja, hogy a  program mérhető eredményekkel záruljon és így példaértékű kezdeményezésként működjön, akár  nemzetközi szinten.

Dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója mutatta be a kezelési program részleteit. Elmondta, hogy Hévíz 220 éves gyógyászatban elért tradíciói és eredményei, a helyi szakorvosok és egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai és Hévíz egyedi  adottságai együttesen teszik lehetővé a Covid Sars víruson átesett vendégek gyógyszermentes kúráját.

Müller Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Post Covid Care program újabb bizonyítéka a hévízi szakemberek hatékony együttműködésének. A hévízi hotelek megmutatták, hogy a megváltozott helyzetben, együttes erővel, a piac változásaihoz és nem utolsó sorban a vendégek megváltozott igényeihez alkalmazkodva gyorsan tudnak reagálni. A kezelésekre nem betegeket, hanem gyógyult vendégeket várnak, akik a Covid-19 vírus után, akár hónapok  elteltével is poszt-covid tünetekkel küzdenek.

Maga terápia három alap,- és négy kiegészítő kezelésből áll, a kénes magnézium-karbonátos víz gyógyító hatását kihasználva. A szakemberek felismerték, hogy a Hévízi Tradicionális Kúra hidro-, mozgás-, fiziko- és elektroterápiáinak jelentős része alkalmas a Post Covid tünetegyüttes bizonyos problémáinak kezelésére is,
ezen felül a gyógyhatás elérésében a Hévíz-tó ásványianyag- tartalma, a párolgó víz, a tavat körülölelő 60 hektáros Véderdő klimatikus hatása is jól érvényesül.

A Post Covid Care program a már bizonyított Hévízi Tradicionális Kúra mintájára fog működni. A Hévízre érkező, Covid-19 utáni tünetekkel küzdő betegek szállodai kényelemben, orvosi felügyelet mellett,  professzionális és egyénre szabott kezeléseket kapnak. A vendég bármelyik hévízi helyszínt is választja, a program menete és a kezelések minősége teljesen azonos. A hévízi szakemberek a Post Covid szindróma tüneteit, mint nehézlégzés, mellkasi fájdalom,  izomgyengeség, koncentrációs zavarok és pszichés problémák igyekeznek enyhíteni, ha lehetséges teljesen megszüntetni.

Forrás